חומרי גלם
- 1 דג לברק נקי ומחורץ
- חופן קטן של אורגנו טרי קצוץ
- חופן קטן של כוסברה קצוצה
- 2 בצלי ירוקים קצוצים
- 2 כפות כרישה קצוצה דק
- רבע לימון קצוץ דק עם הקליפה
- מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס
- 1 יחידה חציל בינוני שרוף על להבה גלוייה וקלוף
- לאבנה עיזים
- שמן זית
לסלט
- 1 יחידה שומר פרוס הכי דק שאפשר, רצוי במנדולינה
- 3 צנוניות פרוסות דק
- 3 כפות עלי אורגנו טרי
- 1 כפית פרוסות צ׳ילי ירוק פרוס דק
- שמן זית
- מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את האורגנו הקצוץ, הכוסברה, הבצל הירוק, הכרישה, הלימון, מלח ופלפל ושמן זית.
ממלאים את בטן הדג בנדיבות. אם יש שאריות אפשר למרוח על הדג עצמו.
מניחים את הדג על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות ל- 15 דקות בערך, עד שהדג חרוך היטב ומוכן.
בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הסלט.
על צלחת הגשה, מורחים בנדיבות לאבנה, שמים את החציל, מניחים את הדג הלוהט ומפזרים סלט.