recipes

דג חריף לשבת

מתכון דג מרוקאי חריף

חומרי גלם

  • 2-3 יחידות לברק בר ים
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים ( עם או בלי גרעינים לפי מידת החריפות הרצויה)
  • חצי צרור כוסברה קצוצה עם הגבעולים
  • שליש צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 ראשי שום שלמים, ראש אחד חצוי עם הקליפה והשני עם השיניים מופרדות והקליפה
  • חצי כוס שמן צמחי
  • 2 כפות גדושות של פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן
    כף כורכום שטוחה
  • כפית מלח
  • כפית גדושה אבקת מרק עוף (אופציונלי)
  • חצי כפית קארי

אופן ההכנה

פורסים את  הדג  לפרוסות בעובי אצבע וחצי לסטייק עם עצם .(מומלץ לחצות את ראשי הדגים לחצי ולהניחם בסיר לרוטב – לא חובה). לכול הנמנעים מעצמות וראשים .. וגם עם נתחי פילה המתכון עובד מצוין.

בתחתית סיר סוטאז' שטוח עם תחתית עבה מניחים:
2 פלפלים ירוקים חריפים ( עם או בלי גרעינים לפי מידת החריפות הרצויה)
חצי צרור כוסברה קצוצה עם הגבעולים , שליש צרור פטרוזליה קצוצה
2 ראשי שום שלמים, ראש אחד חצוי עם הקליפה והשני עם השיניים מופרדות והקליפה .
2 פלפלים יבשים מתוקים שאטה.
מעל הירוקים מניחים את פרוסות הדג ומעליהם מפזרים את החצי השני של צרור הכוסברה הקצוצה.
בכוס זכוכית מערבבים: חצי כוס שמן צמחי, 2 כפות גדושות של פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן, כף כורכום שטוחה , כפית מלח וכפית גדושה אבקת מרק עוף וחצי כפית קארי.
מערבבים היטב את השמן ושופכים מעל הדגים.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, מורידים את האש מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה מדי פעם מנערים את הסיר .
הדג והירקות יוצרים את הרוטב, להוסיף לא יותר מחצי כוס מים.. רק לפי הצורך ואחרי הרתיחה.
הבישול מהיר מבשלים עד שבשר הדג הופך משקוף ללבן ,לא לייבש !
הדג עוד יחומם שוב לארוחת השבת .
והריח בבית …

הזמינו עכשיו

סגור

דג סלמון טרי

21171 החל מ ₪95 לק"ג לפילה נתח שלם

הדג האהוב והנמכר ביותר בישראל. הסלמון עשיר בחלבון ובחומצות שומן מסוג אומגה 3.

דג רבגוני, בשרני ועסיסי המומלץ לכול סגנונות הבישול: לצריבה במחבת, הכנה בתנור, על האש, ברוטב או כדג נא להכנת סושי, קרפצ'יו וסביצ'ה. מתאים להכנת מעדנים שונים מעושנים וכבושים. מהירות וקלות הבישול הופכים אותו למומלץ במיוחד לחובבי הבישול הבריא.

הדג מעולה גם כשלעצמו ללא תוספות, למעט תיבול בסיסי.

סלמון, הארוחה הכי בריאה, מהירה וטעימה שיש, ראו מתכון להכנת סלמון טרי בהמשך הדף.