recipes

דג בס טרי על גריל פחמים, עם בטטה שרופה ויוגורט עזים סמיך

חומרי גלם

  • 1 יחידה דג בס – עור מחורץ ומשוח בשמן זית
  • 1 יחידה בטטה בינונית
  • יוגורט עיזים

אופן ההכנה

מושחים את הדג בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומניחים על רשת גריל הפחמים עד שהדג מוכן וחרוך היטב.

מניחים את הבטטה בשלמותה עם הקליפה, על תלולית מלח גס בתבנית אפייה ואופים בתנור בחום גבוה 220-240 מעלות, עד שהבטטה רכה (כ- 30 דקות)
כשהבטטה רכה שורפים אותה מעל להבה גלויה עד שהופכת לשחורה.
על צלחת הגשה, מורחים יוגורט, פותחים את הבטטה, מתבלים בשמן זית ומלח אטלנטי בנדיבות ומניחים את הדג מעל.
אפשר להוסיף אספרגוס חלוט או שעועית ירוקה חלוטה או תרד מאודה.

הזמינו עכשיו