מתכונים

סטייק בורי ברוטב מזרחי

חומרי גלם

  • 1 דג בורי גדול חתוך לסטייקים בעובי של כ-3 ס״מ
  • 5 שיני שום פרוסות לעובי של כ- 4 מ״מ
  • פלפל חריף ירוק פרוס לעובי של קצת פחות מס״מ 1 (לפי האומץ)
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
  • 2 עגבניות רכות חתוכות לפלחים
  • 2 יחידות פלפל שושקה יבש, שהושרה במים כשעה, נסחט ונחתך לרצועות של כ- 2 ס״מ
  • 1 כף ממרח לימון כבוש
  • חופן גדול של גרגרי חומוס מבושלים
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 כפית כורכום
  • מלח ופלפל
  • צרור גדול של כוסברה טרייה, קרוע גס בידיים
  • רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה

במחבת עמוקה קרה יוצקים את שמן הזית.
מוסיפים את שיני השום, הפלפל החריף ומחממים עד שריח השום מתחיל לצאת.
מוספים את הגמבות וחורכים עוד קצת.
מוסיפים את העגבניות, את פלפל השושקה, את ממרח הלימונים ומאדים עוד קצת.
מכניסים את חתיכות הדג, מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וכורכום ומכסים עד 3/4 הגובה במים רותחים.
מוסיפים את גרגרי החומוס, את צרור הכוסברה, מביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 25 דקות.
טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
אוכלים עם חלה טרייה ישר מהמחבת!

הזמינו עכשיו