מתכונים

מוסר ים מאודה עם שורשים ארומאטיים

חומרי גלם

  • פילה מוסר ים חתוך למנות לפי מספר הסועדים.
  • 1 שורש של ג׳ינג׳ר באורך 3 ס״מ חתוך ז׳וליין
  • 1 גזר חתוך ז׳וליין
  • 1 כרישה (החלק הלבן) חתוכה ז׳וליין
  • 2 מקלות למון גראס חתוך דק באלכסון ומעוך טיפה
  • 2 בצלים ירוקים חתוכים לאלכסונים דקים
  • צרור עלי כוסברה טרייה
  • פרוסות דקות של ליים לפי מספר המנות
  • נייר אפייה חתוך לקוביות של 15 על 15 ס״מ
  • צ׳ופסטיקס חד פעמיים מעץ לא מופרדים או חוט קשירה
  • כלי אידוי (דים סאם) מעל סיר מים רותחים

אופן ההכנה

מניחים כל מנת דג במרכזה של כל חתיכת נייר אפייה.
בקערה מערבבים את כל השורשים.
מעל כל דג מניחים פרוסת ליים ותלולית גדולה של השורשים.
סוגרים את הנייר מעל כמו שק, אוטמים עם הצ׳ופסטיקס או שקושרים על החוט.
מניחים כל שקיק בתוך כלי האידוי ומכסים את הכלי עצמו.
מאדים לכ- 25 דקות.
בתוך השקיק, נקבל דג רך מאין כמוהו וציר ארומטי מהשורשים.

הזמינו עכשיו

סגור

מוסר ים

5674 ₪56 ליחידה
מוסר ים, דג טורף הנפוץ במזרח התיכון. למוסר בשר לבן, עשיר בטעם במרקם בשרני, שומני ועסיסי. הדג בעל עצם אידרת מרכזית אחת שקל להסירה ולכן נחשב לנוח לאכילה ולכמעט נטול עצמות. מוסר ים מומלץ לבישול כסטייק עם עצם ברוטב בסגנון חריף, לטחינה כבסיס לקציצות דגים, למנגל ולעל האש. הדג אהוב מאוד גם כדג נא בקרפצ'יו וסביצ'ה.