חומרי גלם

  • 2-3 יחידות לברק בר ים
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים ( עם או בלי גרעינים לפי מידת החריפות הרצויה)
  • חצי צרור כוסברה קצוצה עם הגבעולים
  • שליש צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 ראשי שום שלמים, ראש אחד חצוי עם הקליפה והשני עם השיניים מופרדות והקליפה
  • חצי כוס שמן צמחי
  • 2 כפות גדושות של פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן
    כף כורכום שטוחה
  • כפית מלח
  • כפית גדושה אבקת מרק עוף (אופציונלי)
  • חצי כפית קארי

אופן ההכנה

פורסים את  הדג  לפרוסות בעובי אצבע וחצי לסטייק עם עצם .(מומלץ לחצות את ראשי הדגים לחצי ולהניחם בסיר לרוטב – לא חובה). לכול הנמנעים מעצמות וראשים .. וגם עם נתחי פילה המתכון עובד מצוין.

בתחתית סיר סוטאז' שטוח עם תחתית עבה מניחים:
2 פלפלים ירוקים חריפים ( עם או בלי גרעינים לפי מידת החריפות הרצויה)
חצי צרור כוסברה קצוצה עם הגבעולים , שליש צרור פטרוזליה קצוצה
2 ראשי שום שלמים, ראש אחד חצוי עם הקליפה והשני עם השיניים מופרדות והקליפה .
2 פלפלים יבשים מתוקים שאטה.
מעל הירוקים מניחים את פרוסות הדג ומעליהם מפזרים את החצי השני של צרור הכוסברה הקצוצה.
בכוס זכוכית מערבבים: חצי כוס שמן צמחי, 2 כפות גדושות של פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן, כף כורכום שטוחה , כפית מלח וכפית גדושה אבקת מרק עוף וחצי כפית קארי.
מערבבים היטב את השמן ושופכים מעל הדגים.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, מורידים את האש מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה מדי פעם מנערים את הסיר .
הדג והירקות יוצרים את הרוטב, להוסיף לא יותר מחצי כוס מים.. רק לפי הצורך ואחרי הרתיחה.
הבישול מהיר מבשלים עד שבשר הדג הופך משקוף ללבן ,לא לייבש !
הדג עוד יחומם שוב לארוחת השבת .
והריח בבית …

הזמינו עכשיו

סגור

פילה סלמון טרי

19153 מבצע !! החל מ ₪85 לק"ג לקונים - פילה נתח שלם

הדג האהוב והנמכר ביותר בישראל. הסלמון עשיר בחלבון ובחומצות שומן מסוג אומגה 3.

דג רבגוני, בשרני ועסיסי המומלץ לכול סגנונות הבישול: לצריבה במחבת, הכנה בתנור, על האש, ברוטב או כדג נא להכנת סושי, קרפצ'יו וסביצ'ה. מתאים להכנת מעדנים שונים מעושנים וכבושים. מהירות וקלות הבישול הופכים אותו למומלץ במיוחד לחובבי הבישול הבריא.

הדג מעולה גם כשלעצמו ללא תוספות, למעט תיבול בסיסי.

סלמון, הארוחה הכי בריאה, מהירה וטעימה שיש, ראו מתכון להכנת סלמון טרי בהמשך הדף.

חומרי גלם

  • 2 יחידות פילה דג דניס טרי ונקי מעצמות
  • 3 חופנים גדולים של מיקס ירוקים עונתיים חלוטים. לדוגמא: כרוב ניצנים/כרוב שחור/אספרגוס/במיה/אפונה/אפונת שלג/שעועית ירוקה ועוד
  • שמן זית
  • גבינת המאירי

אופן ההכנה

למחבת טפלון יוצקים 2 כפות שמן זית.
חורצים את עורות הדג ומניחים את הדג עם העור כלפי מטה על המחבת הקרה עם השמן הקר.
מדליקים את האש ומתחילים לחמם את השמן.
כשעור הדג הופך פריך וחלקו של הבשר כבר הופך לבן, מנמיכים את האש והופכים לשתיים שלוש דקות.
את הירקות החלוטים החמים, מתבלים במעט מלח אטלנטי, פלפל גרוס ושמן זית.
מניחים את הירקות על צלחת הגשה, מפוררים את גבינת המאירי ומעל מניחים את פילה הדג המוכנים.

הזמינו עכשיו

הזמנת דגים טריים ומשלוחי דגים עד הבית
סגור

דניס

31 מבצע !! 62.00 ש"ח לק"ג
דניס לב ים הינו דג הדגל של חברת לב ים. הדניס הוא דג טורף, דג מקומי הנפוץ במזרח התיכון ונחשב לדג על עשיר בחומצות חלבון ואומגה 3. לדניס בשר לבן ומוצק ומרקם עדין, עשיר בטעמים. דג רבגוני המתאים לכול סגנונות הבישול: ברוטב, בתנור, לטיגון ועל האש, כמו כן, כדג נא לקרפצ'יו וסביצ'ה. יתרונותיו ומחירו הסביר הופכים אותו לאחד הדגים הפופולריים והאהובים בישראל. דגי הדניס של לב ים גדלים בכלובי ענק בעומק של כ 3 ק"מ, הכלובים מדמים במלואם את חיי הדגים בטבע. הדגים שוחים בזרמי הים החופשי וניזונים מסרטנים ואצות הגדלים על הכלובים ומעשירים את בשר הדג בכול הטוב של הים. מעוניינים ללמוד עוד על גידול הדניסים של לב ים לחצו כאן לאודות

חומרי גלם

0.200 גר פילה דג ים טרי משובח פרוס דק ומשוטח
סלמון ,לוקוס,בר ים,מוסר,אינטיאס, לברק כולם מתאימים ומומלצים.
שמן זית איכותי בשפע
מלח ים אטלנטי
פלפל ירוק חריף
צילי אדום לקישוט
עלי כוסברה
לימון טרי

אופן ההכנה

קרפציו הוא בעצם אופן החיתוך של נתח הפילה .
בקרפציו עובדים עם סכין חדה ופורסים \ מגלפים פרוסות דקיקות מהפילה באלכסון
משטחים את הנתחים בשכבה דקה בצלחת הגשה שטוחה ורכבה

לוקחים 0.200 גר דג ים טרי ומשובח פרוס דק ומשוטח
מזליפים מעליו שמן זית איכותי ולימון בשפע. מפזרים מלח ים אטלנטי גס ופלפל ירוק חריף.

מקשטים בפרוסות דקות של צ'ילי אדום עלי כוסברה ונתחוני "פילה "של פרוסות לימון.
אוכלים מיד.

לכול החוששים מדג נא : לדג בשר  עדין ביותר.
הדג  נכבש ו"מתבשל" בלימון ובמלח ברגע התיבול,
תוכלו  לראות  שבשר הדג הופך משקוף ללבן,
זהו פשוט בישול קצת אחר ממה שאנחנו רגילים.

הזמינו עכשיו

סגור

בר ים

102 85.00 ש"ח לק"ג
דג ים גדול יחסית, חי במים עמוקים, ממשפחת הלברק. בעל טעם עשיר, בשרו לבן ומתאים לכל צורות הבישול.

מתוך הכרה ביתרונותיהם התזונתיים, צריכת הדגים בישראל נמצאת בעליה מתמדת בשנים האחרונות, יחד עם זאת יחסית לעולם היא עדיין נמוכה.  הישראלי צורך בממוצע כ- 12 ק"ג דגים בשנה בעוד שבמדינות אירופה הממוצע עומד על כ- 20 ק"ג דגים בשנה. באיטליה ויוון לדוגמא כ- 35 ק"ג וביפן ובמדינות המזרח הרחוק הצריכה הממוצעת לאדם עומדת על כ- 65 ק"ג דגים בשנה.

בסה"כ, בישראל צורכים יותר מ- 70,000 טון דגים בשנה, מתוכם כ- 30% הם דגים טריים שגדלים בארץ, כ-60% מיובאים כדגים קפואים וכ- 10% הם דגים מצוננים המיובאים בעיקר מתורכיה, קפריסין ומצריים.

מתוך הדגים הגדלים בארץ,  רק כ- 10% מגיעים מהים והשאר גדלים בבריכות.  ריכוז הדגים בים התיכון הולך ופוחת עם השנים עקב דייג יתר, שינויים באקלים ואכלוס יתר של החופים.

אין ספק כי עתיד האנושות טמון בים, היות שמשאבי טבע כגון מים ואדמות הולכים ופוחתים, גידול בקר מזיק לאטמוספרה ולסביבה. לעומת זאת, בים עדיין ישנם מרחבים עצומים המאפשרים להפיק מזון מהטבע עבור בני האדם. למדינת ישראל קו חוף ארוך וניתן לנצלו לפיתוח חוות אשר יעשירו את מבחר הדגים בארץ ויהפכו מזון בריא זה, לנגיש יותר לכלל האוכלוסייה.

הערך התזונתי של דגים

בתפריט התזונתי של האוכלוסייה בעולם, דגים מהווים כ- 14%-16% בממוצע של חלבון מן החי. הדג עשיר בחלבון, דל בשומן ובקלוריות, ביחס לבשר ועוף. בנוסף, הדגים  עשירים באומגה 3, חומצת שומן בלתי רוויה אשר מסייעת בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם ולתפקודי המוח. כמו כן הדג עשיר ביוד אשר משפיע לטובה על תפקוד בלוטת התריס וכן מכיל ויטמינים מקבוצת B החשובים במיוחד לתפקוד מערכת העצבים.

חומרי גלם

  • 1 יחידה דג בס – עור מחורץ ומשוח בשמן זית
  • 1 יחידה בטטה בינונית
  • יוגורט עיזים

אופן ההכנה

מושחים את הדג בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומניחים על רשת גריל הפחמים עד שהדג מוכן וחרוך היטב.

מניחים את הבטטה בשלמותה עם הקליפה, על תלולית מלח גס בתבנית אפייה ואופים בתנור בחום גבוה 220-240 מעלות, עד שהבטטה רכה (כ- 30 דקות)
כשהבטטה רכה שורפים אותה מעל להבה גלויה עד שהופכת לשחורה.
על צלחת הגשה, מורחים יוגורט, פותחים את הבטטה, מתבלים בשמן זית ומלח אטלנטי בנדיבות ומניחים את הדג מעל.
אפשר להוסיף אספרגוס חלוט או שעועית ירוקה חלוטה או תרד מאודה.

הזמינו עכשיו

חומרי גלם (לכ- 4 סועדים)

  • 300 גרם טונה אדומה חתוכה לקוביות של כ- 1 ס״מ
  • 1/2 אננס או 1 מנגו שלם חתוכים לקוביות של כ- 1 ס״מ
  • חופן קטן של אפונת ווסאבי כתושה קלות
  • 3 כפות עלי נענע קטנים מופרדים
  • 2 כפות עלי כוסברה קצוצים דק
  • מיץ מ- 2 יחידות ליים
  • 4 כפות סויה איכותית (קיקומן/יאמאסה)
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • פרוסות צ׳ילי אדום טרי (לפי האומץ)

אופן ההכנה

מערבבים היטב את כל החומרים, סמוך מאוד למועד ההגשה ואוכלים מיד.

הזמינו עכשיו

סגור

מוסר ים

155 מבצע !! 62.00 ש"ח לק"ג
מוסר ים, דג טורף הנפוץ במזרח התיכון. למוסר בשר לבן, עשיר בטעם במרקם בשרני, שומני ועסיסי. הדג בעל עצם אידרת מרכזית אחת שקל להסירה ולכן נחשב לנוח לאכילה ולכמעט נטול עצמות. מוסר ים מומלץ לבישול כסטייק עם עצם ברוטב בסגנון חריף, לטחינה כבסיס לקציצות דגים, למנגל ולעל האש. הדג אהוב מאוד גם כדג נא בקרפצ'יו וסביצ'ה.

חומרי גלם

  • פילה מוסר ים חתוך למנות לפי מספר הסועדים.
  • 1 שורש של ג׳ינג׳ר באורך 3 ס״מ חתוך ז׳וליין
  • 1 גזר חתוך ז׳וליין
  • 1 כרישה (החלק הלבן) חתוכה ז׳וליין
  • 2 מקלות למון גראס חתוך דק באלכסון ומעוך טיפה
  • 2 בצלים ירוקים חתוכים לאלכסונים דקים
  • צרור עלי כוסברה טרייה
  • פרוסות דקות של ליים לפי מספר המנות
  • נייר אפייה חתוך לקוביות של 15 על 15 ס״מ
  • צ׳ופסטיקס חד פעמיים מעץ לא מופרדים או חוט קשירה
  • כלי אידוי (דים סאם) מעל סיר מים רותחים

אופן ההכנה

מניחים כל מנת דג במרכזה של כל חתיכת נייר אפייה.
בקערה מערבבים את כל השורשים.
מעל כל דג מניחים פרוסת ליים ותלולית גדולה של השורשים.
סוגרים את הנייר מעל כמו שק, אוטמים עם הצ׳ופסטיקס או שקושרים על החוט.
מניחים כל שקיק בתוך כלי האידוי ומכסים את הכלי עצמו.
מאדים לכ- 25 דקות.
בתוך השקיק, נקבל דג רך מאין כמוהו וציר ארומטי מהשורשים.

הזמינו עכשיו

סגור

מוסר ים

155 מבצע !! 62.00 ש"ח לק"ג
מוסר ים, דג טורף הנפוץ במזרח התיכון. למוסר בשר לבן, עשיר בטעם במרקם בשרני, שומני ועסיסי. הדג בעל עצם אידרת מרכזית אחת שקל להסירה ולכן נחשב לנוח לאכילה ולכמעט נטול עצמות. מוסר ים מומלץ לבישול כסטייק עם עצם ברוטב בסגנון חריף, לטחינה כבסיס לקציצות דגים, למנגל ולעל האש. הדג אהוב מאוד גם כדג נא בקרפצ'יו וסביצ'ה.

חומרי גלם

  • 1 דג לברק נקי ומחורץ
  • חופן קטן של אורגנו טרי קצוץ
  • חופן קטן של כוסברה קצוצה
  • 2 בצלי ירוקים קצוצים
  • 2 כפות כרישה קצוצה דק
  • רבע לימון קצוץ דק עם הקליפה
  • מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס
  • 1 יחידה חציל בינוני שרוף על להבה גלוייה וקלוף
  • לאבנה עיזים
  • שמן זית

לסלט

  • 1 יחידה שומר פרוס הכי דק שאפשר, רצוי במנדולינה
  • 3 צנוניות פרוסות דק
  • 3 כפות עלי אורגנו טרי
  • 1 כפית פרוסות צ׳ילי ירוק פרוס דק
  • שמן זית
  • מיץ לימון טרי

אופן ההכנה

בקערה מערבבים את האורגנו הקצוץ, הכוסברה, הבצל הירוק, הכרישה, הלימון, מלח ופלפל ושמן זית.
ממלאים את בטן הדג בנדיבות. אם יש שאריות אפשר למרוח על הדג עצמו.
מניחים את הדג על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות ל- 15 דקות בערך, עד שהדג חרוך היטב ומוכן.
בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הסלט.
על צלחת הגשה, מורחים בנדיבות לאבנה, שמים את החציל, מניחים את הדג הלוהט ומפזרים סלט.

הזמינו עכשיו

סגור

לברק

33 66.00 ש"ח לק"ג
הלברק חי לרוב בנהרות, אך מסוגל לחיות גם בים. בשרו רך ועסיסי ומתאים לצורות בישול רבות. זהו אחד הדגים הפופולאריים ביותר.

חומרי גלם

  • כף שמן בוטנים
  • 400 גרם פילה לוקוס, חתוך לקוביות, ללא עור ועצמות
  • 3 כפות גדושות משחת קארי תאילנדי ירוקה
  • 1 פחית קרם קוקוס איכותי
  • 3 כפות אפונה חלוטה
  • חופן קטן של אפונת שלג חלוטה
  • פרוסות זוקיני חלוטות בעובי של כ- 1 ס״מ
  • חופן עלי בזיליקום מופרדים
  • ליים

אופן ההכנה

למחבת עמוקה קרה, יוצקים שמן בוטנים ומשחת קארי, ומאדים את המשחה עד שהריח מתחיל לעלות.
מתחילים ״להשקות״ את המשחה בקרם הקוקוס, כל פעם קצת, עד לספיגה מלאה.
אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים כרבע כוס מים.
כשהרוטב מתחיל לרתוח, מוסיפים את קוביות הדג ואת הירוקים ומביאים לרתיחה.
אחרי 4-5 דקות של רתיחה עדינה, מוסיפים את עלי הבזיל.
מגישים עם אורז בסמטי לבן מבושל וחצי ליים.

הזמינו עכשיו

לוקוס לבן

287288 115.00 ש"ח לק"ג
לוקוס לבן (דקר) נחשב למלך הדגים ולאחד הנתחים המובחרים ביותר שיש לים להציע. בשרו לבן, איכותי ,עסיסי ועשיר בטעמים. ללוקוס אידרת מרכזית אחת שקל להסירה דבר שהופך אותו לנוח לאכילה ולכמעט נטול קוצים. דג רבגוני, בשרני ועסיסי המומלץ לכול סגנונות הבישול: צריבה במחבת, בישול בתנור, על האש, ברוטב. בנוסף, דג מושלם לאכילה כדג נא בסושי, קרפצ'יו וסביצ'ה.

חומרי גלם

  • 1 דג אמנון שלם נקי מקשקשים
  • כוס גדושה קמח שטיבל 2 (קמח עתיר גלוטן)
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • מלח ופלפל גרוס
  • שמן לטיגון עמוק

לסלט

  • 1 חציל בינוני
  • 2 עגבניות רכות
  • 1 גמבה אדומה גדולה
  • 1 בצל לבן
  • שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

מחממים שמן בסיר עמוק
מייבשים את הדג היטב
בקערה מערבבים את הקמח והתבלינים.
חורצים את הדג בסכין ומצפים אותו בתערובת הקמח והתבלינים.
מנערים היטב, כדי להסיר את עודפי הקמח.
מטגנים בשמן חם עד שהדג מוכן (כ- 4 דקות).

אופן הכנת הסלט

שורפים את הירקות על להבה גלויה עד ריכוך מושלם.
קולפים.
קוצצים הכל יחד בסכין.
מתבלים בשום כתוש, מלח ופלפל, מיץ לימון טרי והרבה שמן זית.

הזמינו עכשיו

סגור

דג אמנון (מושט)

27 38.00 ש"ח לק"ג
אמנון ( מושט) האמנון דג בריכה הגדל במים מתוקים דג נוסטלגי עממי והאהוב בישראל. בשרו לבן ועסיסי הודות לאחוזי השומן היחסית גבוהה שבו בעל טעם נטרלי ולכן סופג היטב בכול טיבול ורוטב. מומלץ לבישול כסטיק עם עצם ברוטב ,מתאים לאפייה בתנור ומצוין ולטיגון. האמנון הוא דג דגל של חברת לב ים מגודל על ידינו בברכות מים טבעיות בקיבוץ בית השיטה בריכות המתמלאות ממי נחל הירדן הזורם סמוך לבריכות וממי גשמים הברכות טבעיות ומחקות בשלמות את חיי האמנונים בטבע ולכן האמנונים שלנו נחשבים למובחרים ולטעימים שיש לשוק להציע. מעוניינים ללמוד עוד על גידול האמנונים של לב ים לחצו כאן לאודות